Midsommartider

Nu har vi kommit till den dag som väl ska vara en av sommarens höjdpunkter – midsommarafton. Jag passar på att njuta av lugnet som råder här och nu i tidig morgonstund. Bäst att njuta så länge det varar. Snart är det full fart och människor som stressar åt alla håll.

Kikar på väderprognosen, vågar man hoppas på uppehållsväder?  Ja, kanske. Eller kanske inte, osäkerheten är visst stor, men det visar sig. Det skulle allt vara trevligt om det kunde hålla uppe när stången ska upp i vädret åtminstone, så ungarna får dansa och ha roligt. Men det där är sånt vi människovarelser inte har en möjlighet att påverka, vi får ta det som det blir helt enkelt. Det är nästan så jag tycker det är skönt att det är på det sättet. Det är allt för mycket här i världen som avgörs av vårt förfarande. Ständigt ska man grubbla och fundera över om man ska göra si eller så för att det ska bli bäst, och hur man än vänder sig har man ändan bak. Men när det gäller vädret har vi inte mycket att säga till om, det enda vi kan göra är att anpassa klädseln efter de faktiska omständigheterna.

Just nu verkar väderguden grubbla lite över vilket väder han ska bjuda på dagen till ära. Troligen är han rätt nyvaken och det känns som om tiden står lite stilla, men snart vaknar dagen och allt och alla är i full gång, precis som vanligt. Själv får jag i alla fall köra igång nu, annars hinner jag inte allt som ska göras. Prio ett blir att peta i sig blodtrycksmedicinen, sen hästrundan, sen göra en paj till kvällens knytkalas, sen frukost, sen stryka dräktskjortan, sen…. Ja, sysslolös blir jag nog inte som det verkar!

En riktigt trevlig midsommarhelg önskar jag alla som råkar halka in och läsa det här!

Annonser

One thought on “Midsommartider

  1. Inger skriver:

    Önskar dig detsamma!

    kram Inger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s