Idrottsföräldrar…

Har sett det på facebook under dagen, om den stackars killen som blev lämnad av sin pappa på en parkering i Uppsala för han tyckte inte att sonen spelat nog bra under en innebandyturnering. Inte nog med att han lämnades ensam, pappan tog också sonens ytterkläder och beordrade honom att gå hem till Stockholm. Nyss var det på nyheterna på tv också. Bra att det kommer ut till allmänhetens kännedom, för nog är det för j-vligt hur vuxna människor kan bete sig. Pappan är nu polisanmäld av en privatperson. Hoppas andra idrottsföräldrar tar och tänker till lite också. Det finns tyvärr många som driver på sina barn alldeles för hårt.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/innebandy/article14179552.ab

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

2 thoughts on “Idrottsföräldrar…

  1. Ängeln skriver:

    Mystiken tätnar, nu vet ingen vem pojken är! Det måste finnas många som vet, men som tiger, de som skjutsade honom hem t ex. Det var säkerligen inte första gången den här pappan gick över gränsen. Under årens lopp har man tyvärr då och då mött den sortens föräldrar, och ofta har man häpnat över omgivningens flathet.

    Hoppas att det här skapar en debatt i idrottsföreningarna. Det är på tiden att man tar tag i den här sortens problem, den finns i de flesta föreningar. Fast jag är medveten om att det inte är lätt. Det blir allt svårare att få tag i människor som vill arbeta ideellt och det behövs många hjälpande händer för att driva verksamheten. Inte allt för sällan är det den här typen av föräldrar som också fungerar som tränare och som redan långt ner i åldrarna plockar in elittänkande i sitt sätt att matcha ungdomarna. De som inte är nog bra i deras ögon får tillbringa mestadels av tiden på avbytarbänken, medans andra som ”håller måttet” får spela hela tiden. Hur förklarar man det för nio-tioåringar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s