Knep och knåp…

Så var det dags igen då, krångel med internetanslutningen. För vilken gång i ordningen vet jag inte. Det verkar vara mer regel än undantag nu för tiden. Orkar inte ens reta upp mig. Har insett att det är lönlöst. Just då var jag skrivsugen, men vad hjälpte det. Nu, några timmar senare fungerar allt igen, men det jag hade i fingrarna och huvudet då har försvunnit.

Min dag har bestått av jobb, och sen lite knivslöjd. Jag har ju missat några gånger på min kurs, så jag ligger lite efter de andra, men vad gör det. Tids nog blir jag färdig. Slidan är på gång, läderbiten är tillklippt och formad efter min kniv. Sen ska det slipas, göras hål för stygnen med hjälp av en syl och lite sånt, innan det är dags att sy. Provsytt har jag i alla fall gjort. Det var faktiskt inte så svårt som jag trodde. Riktigt kul var det! Så kul att jag till och med repade upp allt och sydde en gång till för att få öva ordentligt. Nu kan jag inte göra något mer förr än nästa vecka. Hoppas jag fortfarande kommer ihåg hur man ska göra då.

Man använder en stark specialtråd (som jag inte vet vad den heter, måste komma ihåg att fråga det nästa vecka), sen har man två nålar som man fäster i vardera änden efter konstens alla regler. Först trär man i tråden genom ögat, precis som vanligt. Bara det en utmaning för en åldrande kvinna. Fanken så små ögon det är på alla nålar nu för tiden! Sen stoppar man nålen rakt igenom tråden, tvinnar tråden och gör samma sak ännu en gång. Därefter drar man ner ”trasslet” som man fixat till nedanför nålen, och låser på så sätt tråden så den inte kan åka ut genom ögat igen. Sen gör man samma sak med den andra nålen i andra ändan på tråden. Nu är det dags att börja sy. Jag ska bespara er en detaljerad beskrivning, men man stoppar lite hit och dit, tvinnar några varv och stoppar tillbaka. Gör man rätt får man en snygg och hållbar söm. Gör man fel får man repa upp. Drar man av tråden får man också repa upp och börja om från början. Det går nämligen inte att skarva. Alltså är min plan att göra rätt och riktigt alldeles på en gång! En av kompisarna på kursen lyckades med konststycket att dra av tråden två gånger, så det är bäst att vara försiktig. Fast samtidigt måste man dra rätt rejält också för att få en jämn och fin söm.

Ständiga utmaningar får man möta på den här kursen! Hittills har det gått över förväntan. Nu är det slutklämmen kvar, kanske, kanske får jag till det. Själv är jag redan mer än nöjd med det jag presterat. Nästan lite mallig! Antagligen är det en rätt medelmåttig kniv, men för mig är det ändå rätt fantastiskt att jag kommit ända hit. Dessutom har jag märkt att jag på köpet blir av med stress och allt det som bitit sig fast i skallen. När jag håller på med det här tar det hela min uppmärksamhet.

Dags att sova är det sen länge, imorgon väntar ny utmaningar, så jag behöver säkert lite extra krafter.

Men fanken, nu händer det igen! Förbaskat! Gissa om inte internetuppkopplingen la av, så en hel del av mitt inlägg försvann. Tur att bloggen automatsparar emellanåt. Annars hade allt varit borta, och jag hade varit ännu argare än jag är nu. Ja, nu ger jag upp i varje fall. John Blund,kom och hjälp mig!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s