Sommarsolstånd 20 juni 2012

Ännu en dag är snart slut och midsommarafton närmar sig. Egentligen är den ”riktiga” midsommarafton just idag när det är sommarsolståndet, den dag när solen står högst upp på himlen och norr om polcirkeln inte ens går ner. Jag, och fler med mig har inlett midsommaren just idag också, eftersom vi sett till att en midsommarstång, eller majstång som vi säger här, kommit upp i skyn. Precis som förra året var jag och mina bästa spelkompisar till Bergslagsbyn och spelade upp stången. Rätt rörigt var det, men till slut var stången uppe och det blev en stunds dans däromkring. Därefter blev det fika och en trollkarl tog vid. Strax före utsatt tid såg det lite grått och hotfullt ut, men turligt nog blev det bara några få regnstänk och mest solsken.

Nu börjar stugorna här omkring fyllas på av sommargäster som kommer för att fira midsommar. Den här dagen avslutades tillsammans med våra goda vänner i stugan här bredvid.

Idag skulle svärfar fyllt 87 år om han levt. Åren går!

I morgon är det största projektet för min del att vara med och plocka ner utställningen med Nåskjolar. Det blir nog något det också, att se till så allt hamnar hos rätt ägare. Men det löser sig nog, det är bara att börja i ena änden och jobba sig igenom. Det får ta den tid det tar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s