Midsommardagen 23 juni 2012

Så har då åter en midsommarhelg upplevts. Ungefär som vanligt har det väl varit – flottfärd, traditionsenlig majstångsresning osv. Sen knytis med goda vänner, också det traditionsenligt. Vädret var fint och vi kunde till och med sitta ute rätt länge innan vi frös in. Det hade jag inte räknat med, trodde att myggorna skulle vara så pigga så de skulle jaga in oss betydligt tidigare, men det blåste rätt bra, antagligen var det därför det gick bra så länge.

Midsommarkvällen firades in vid vår stuga, där finns varken rinnande vatten eller elektricitet, man är ju lite bortskämd med såna finesser till vardags, men med lite planering så funkar det ju ändå. Värst är mörkret tycker jag, det gäller att ha koll på ficklampan när man ska ut på dasset! På plussidan hamnar ju den vackra naturen och fridfullheten som finns. Fast tyst och stilla blev det inte förr än midsommaraftonen tagit slut och det blivit midsommardagen. Jag hade ju förstås druckit kaffe allt för sent, så jag kunde inte sova. När klockan var tre bestämde jag mig i varje fall för att ta kväller. En del åtaganden fanns ju för denna dag också, så det gällde väl att försöka få några timmars sömn i kroppen.

Frukost och melodikryss blev det i stugan innan jag styrde kosan mot hemmet igen. På eftermiddagen var det dags för ännu en stångresning, den här gången vid vår hembygdsgård. Dagen hade börjat lite gråmulet, men just under majstångsresningen och lekarna var det riktigt soligt och varmt. En sagolikt god jordgubbstårta blev en del av belöningen för vår musik. Turligt nog för mig ringde en kompis och bjöd på mat på kvällskvisten. Jag får erkänna att min energi börjat tryta och det där med matlagning hamnade inte särskilt högt upp på min önskelista. Nu begränsades min insats till att plocka fram en bit rökt älgkött och skära detsamma i skivor, det var nog ungefär vad jag klarade att uppbåda energi till. En liten tupplur på soffan hann jag med innan det var matdags, fast oj vad svårt det var att komma igång igen sen då.

Jättegod potatisgratäng bjöds, och det rökta köttet passade fint till. Efterrätt serverades också i form av glass och flera olika sorters sås till. Det är konstigt hur mycket jag lyckas klämma i mig. Däremot är det inte alls konstigt att midjan lyser med sin frånvaro!

Nu väsnas återigen fotboll på tvskärmen, inte alls mitt favoritprogram! Jag hade tänkt att återvända till stugan och fridfullheten där, men nu får det bli min egen säng i alla fall, det känns för omständigt med öppnande av vägbom för att få krypa till kojs… I morgon återvänder jag dock till stugan, den här gången med något färre gäster. Hoppas vädret blir skapligt, det ser lite osäkert ut. Det vore härligt att kunna sitta ute, men går det inte så går det inte. Morgondagen får utvisa hur det blir.

Nu säger jag tack och godnatt för denna dag. På återhörande i morgon.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s