Söndag 1 juli 2012

Igårkväll var det en liten förstämma i granngården, så då blev det att vädra fiolen en aning. Dock var jag skötsam och gick hem tidigt, tröttnade på att slåss med knott och mygg. Man kan väl säga att de gick segrande ur den duellen, för vid det laget hade jag en överläpp som såg ut som den var fullsprutad med botox, blemmor lite här och där och dessutom ett rött öga. Förbaskade sommarplåga! Jag har inte varit särskilt känslig för ”åt” tidigare, men den här sommaren verkar det räcka med att jag ser en mygg för att jag ska få en stor böld. Ska försöka preparera mig med allergitabletter och B-vitamin, enligt tips jag fått, så får vi se om det hjälper. Försöka duger!

Även idag har fiolen varit igång, då det var den traditionella Tobakspinnarkonserten i kyrkan. Vilka fantastiska musiker det finns, man får känna sig hedrad över att få vara med och spela tillsammans med dem! Kyrkans akustik är perfekt för den typen av musik. Glädjande nog var det fullsatt, något som är extra roligt med tanke på att det inom några mils radie var flera andra evenemang också. Bland alla konsertbesökare var det tre som gladde mig extra mycket. Dessa tillhör ortsbefolkningen och har alla uppnått aktningsvärd ålder (89, 90, 91!). 90-åringen är en gammal spelkompis, och de andra två är två färgstarka kvinnor med glimten i ögat. Den äldsta av dessa följde också med till dansstunden efter konserten och provade på hur det är att dansa polska! Inte nog med det så uttryckte hon också en stark önskan om att försöka lära sig att spela fiol, så nu har jag inbjudit henne att komma med tillsammans med mina andra kvinnliga adepter. Det ville hon gärna, skulle bara försöka få tag på en fiol först! Helt underbara människor! Hoppas verkligen att jag har deras livsinställning när jag är lika gammal som dem.

Förmodligen har de somnat vid det här laget, dags även för mig att krypa ner, för morgondagen kommer att utnyttjas rejält. Har nämligen tänkt kursa lite under dagen, och sen är det spelmansstämma på kvällen, så det gäller att skrapa ihop lite extra krafter om man ska kunna tillgodogöra sig den kunskap man erbjuds.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s