Helgen…

Rethosta, Mifforadion och lite Mannheimer & Tengby, så har min söndag varit hittills. Ja, frukosten har halkat ner också, och en tvättmaskin är klar för upphängning. Undrar just om jag vågar mig på att hänga ut den i friska luften? Det ser fint ut, och enligt prognosen ska det så vara också, men så fort jag hänger ut tvätt brukar det börja droppa från ovan.

En riktig musikhelg har det varit så långt. Inledde i fredagskväll med att svischa iväg till Lindesnäs för att svänga mina lurviga i takt med Larz Kristerz orkester. Det var en månklar kväll och definitivt den kyligaste logdanskvällen hittills för min del. Man undrade ju lite hur det skulle gå, om man skulle frysa fast i golvtiljorna. Det gjorde man inte kan jag meddela.

Vi började med att inta danssupé uppe på herrgården, förrätt, huvudrätt och efterrätt med kaffe. Det var gott och satt fint! Sen knallade vi ner till logen, och då åkte faktiskt strumporna på, och en tröja under jackan med. Men den satt inte på länge. Strumporna fick hänga med hela kvällen, men tröjan åkte ut i bilen och jackan var också av för det mesta, för varmt blev det när man var igång på dansgolvet. Lindesnäs Herrgård har ett utmärkt dansgolv med fint glid, och en av fördelarna med att det är lite kyligt är kanske att de flesta höll igång och dansade för att hålla värmen. En trevlig kväll med en bra orkester. Lite för mycket upptempolåtar för nån med dåligt knä och framförallt dålig kondition, men det är smällar man får ta. Kul var det i alla fall. Flera såna kvällar och konditionen blir betydligt bättre. Hur det skulle gå med mitt onda knä vet jag förstås inte, men troligen händer inte så mycket. Det är ju bra att röra på sig, och det är ändå trevligare att ha kul samtidigt som man har ont, mot att bara ha ont!

Gårdagen började också ”skrövligt”. Host, hack och snörvel väckte mig efter bara några få timmars sömn. Jag undrade i mitt stilla sinne hur i all sin dar det skulle gå med kvällens gospelkonsert för min del, när jag var så rosslig i halsen. Den undran fanns kvar även efter genrepet. En kylig logdanskväll är kanske inte den ultimata uppladdningen inför en konsert, när man under flera veckor känt att man har en förkylning i kroppen, som bara väntar på att få bryta ut helt och fullt. Den här gången gick det vägen i alla fall och det var ju skönt. När det verkligen gällde sparde jag inte på krutet, och det var inga problem. Inte för att kören står och faller med min medverkan precis, men vi är så få, så alla är betydelsefulla, plus att jag förstås vill vara med för att det är så roligt. Ikväll kör vi repris på konserten, fast då i en annan kyrka. Jag tycker att halsen känns lite mindre rosslig idag, så förhoppningsvis funkar allt enligt planerna även denna dag. 

Nej, nu får jag lämna denna tidstjuv (datorn!) och ta och hänga ut min tvätt och göra lite annan nytta. Tiden rinner iväg, och det finns en del att som ska hinnas med innan jag hämtar upp mina sångarkamrater för avfärd mot Yttermalung.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s