Mitt i nattenbloggande…

Nu har jag ställt till det för mig! Var så himla trött igår när jag kom hem efter att ha medverkat i ett musikcafé, men det var för sent att sova middag, så jag bestämde mig för att kämpa emot och hålla mig uppe nån timme till. Först blev det besök hos svärmor och lite knivslöjd, så då gick ju nån timme. Sen skulle jag titta lite på tv tänkte jag, och det borde jag väl inte ha gjort. Det slutade förstås med att jag slocknade framför tvn, för att vakna några timmar senare, när resten av världen somnat. Hur kul är det att känna sig pigg som en lärka när man egentligen skulle sova som en stock? Fick i alla fall av mig kläderna och försökte somna om, men det gick ju inte förstås. Nu har jag gett upp – temporärt – kan ju lika gärna blogga en stund eftersom jag ändå är vaken.

Den här helgen har varit fylld främst av två saker, eller tre när jag tänker efter: umgänge med goda vänner, ätning och musik. Blev bjuden på smörgåstårta i fredagskväll, så himla gott! Jag gillar smörgåstårta, och det här var en ny variant som jag inte ätit förut, då är det extra gott. Det blev en trevlig och avslappnande kväll, med prat och slötittande på tv, så nu har jag lyckats sett ett helt avsnitt av ”Let’s dance” också. En del av de medverkande var riktigt imponerande faktiskt. Jag skulle mer än gärna vara med bara för att få lära mig dansa de olika danserna, men hur damerna kan ta ett enda steg i såna skor är för mig en gåta. Skulle förstås inte se lika elegant ut med stretchjeans och foträta skor, men nog skulle det vara fan så mycket bekvämare….

Lördagen bjöd förstås på melodikryss. Direkt därefter fiolspel med en av krysskompisarna. Jag erbjöd henne lite extra övning av söndagens musikcaférepertoar, och det nappade hon på. Vi höll faktiskt på i dryga två timmar, så det blev en ordentlig genomkörare. Sen fortsatte jag spela för mig själv när hon åkt hem. Helt plötsligt var det så roligt att spela så jag ville inte sluta.

Som ni vet går tiden fort när man har roligt. Nästa gång jag tittade på klockan hade nån timme till försvunnit och jag började få bråttom. Skulle nämligen åka och hämta räkmackor som vi beställt tillsammans med några andra vänner. Fick då den ljusa idén att plocka ihop lite noter och samtidigt som jag hämtade smörgåsarna lämna noterna till en annan musikvän, med ”order” om att öva till nästa söndag. Sagt och gjort – och så försvann ju ännu nån timme, för vi har alltid så mycket att prata om. Jag hade inget instrument med mig, eftersom jag bara skulle lämna noterna och åka vidare, men sen måste vi gå igenom notbunten, och det slutade ju med att jag fick leta på en väldigt ostämd fiol som fanns i huset och så spelade vi en stund. Efter att jag stämt fiolen förstås.

 Men sen blev det full fart med räkmackorna i högsta hugg. Hem och väcka sambon (som fick lov att vila lite efter att ha varit ute och plogat precis hela dagen, på finnmarken hade det kommit rejält med snö ) – och så iväg igen.

Söndagen började betydligt tidigare än jag tänkt, eftersom lilla fröken hund behagat att kalasa på en påse jordnötter när ingen annan såg. Tidigt i arla morgonstund började efterräkningarna, och de höll sen på mer eller mindre hela dagen.

Nehej, om man skulle göra ett nytt försök att flirta med John Blund nu då. Det är snart dags att gå upp och ta itu med måndagens sysslor. Det här kan nog bli en jobbig dag om jag inte ser till att få några timmar till på kudden.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s