24 april 2013

Så har han kommit då, den lille gossen – vår nya familjemedlem – min åttonde hund. Jäktade som bara den på jobbet för att komma iväg tidigast möjligt, dryga två timmar tar det att åka enkel resa, så det gällde att komma iväg, det skulle bli sent nog ändå. Skönt var det då att ha chaufför, äldsta barnbarnet följde nämligen med och skjutsade både dit och hem, och det drar ihop sig mot körkort för honom, så det var lite att kombinera nytta med nöjd att låta honom köra. Det är bra att få öva på okända vägar och få mera rutin, och resan gick utan några som helst mankemang. Rejält guppig av tjälskador var vägen bitvis, men sånt får man ta som det är, bara att anpassa hastigheten och försöka undvika de värsta ”hupporna”.

Hundvalpen sover nu gott, uttröttad av allt ståhej och alla nya upplevelser. Nya människor, nya djur, han har fått byta ut sina syskon mot en liten ettrig flickvovve av helt annan ras. Dessutom har han fått två styvsyskon till av annan härkomst – sisames- och orientalkatter. Han har avluktats och ”synats i sömmarna” av sin nya familj, och också hunnit med att bli tillrättavisad av gammelkatten. Det hela har gått relativt bra hittills tycker jag, men det lär väl ta några dagar innan lugnet lägrar sig.

Nu tänker jag förpassa mig till övervåningen för att sova några lugna och behagliga timmar under mitt duntäcke. Husse och lilla hundgossen får hålla till på nedervåningen med närhet till gräsmatta för den händelse att det blir aktuellt med kiss- och bajspaus även under nattetid.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s