1 maj 2013

Det tar visst på krafterna att fira in valborg, valpen har sovit hela natten, ända till klockan var sex i morse. Sen har vi varit ute och promenerat, kissat och bajsat och dessutom ätit frukost. Nu kliar det visst i tänderna som bara den, för han far runt här och försöker tugga på både det ena och det andra. Då gäller det att hänga med i svängarna och stoppa honom innan det är för sent. Tuggben gillar han, så man får försöka förmå honom att sätta tänderna i ett sånt istället för i stolsben och annat liknande. Han är snabb i vändningarna, så man får ha full koll. Den lille gossen fyller förresten nio veckor idag!

Det ser ut att bli en fin dag, solen var med oss på vår morgonpromenad, men det har varit minusgrader i natt, frosten gnistrade i solskenet.Jag undrar vad den här dagen för med sig? Hoppas på en lugn fin dag med bara roliga händelser, orkar inte med mer död och elände nu på ett tag. Man får väl hjälpa verkligheten på traven en smula och försöka fylla sin tillvaro med goda vänner, god mat och lite sådant.

Hoppas våren vaknar till liv riktigt ordentligt nu, det lättar upp. Våren är bästa tiden på året! Än har kylan greppet och håller våren tillbaka, men det kan inte stå på nu. Säkert blir det ”explosion” om värmen kommer, allt slår ut på en gång. Det är synd. Jag gillar bäst när det går lite långsamt så man hinner njuta riktigt av att se naturen vakna upp igen. Ett av mina egna vårtecken är min lilla blåsippa ute i rabatten, den var sen i år, har precis kikat upp ur mullen. Fryser väl om fötterna kan jag tro. Vårkragarna brukar vara härnäst, de är lite tåligare verkar det som. Har kommit upp en bra bit och det är fullt med gröna blad och knoppar. Lite värme så kommer de i ett huj.

I år känns sista april/första maj lite knepigt och rumphugget, dels på grund av det tråkiga jag berättat om, men också på grund av att det ligger inklämt mitt i en vecka. Imorgon väntar arbete igen och skola för barnen. Det känns som om det skulle vara lördag idag, borde vara melodikrysset, men så är det ju inte eftersom det bara är onsdag. Missar förresten krysset på lördag också eftersom jag är borta på kurs då. Det får bli via webbarkivet även denna vecka. Nästa vecka är också sönderhackad på grund av Kristi himmelsfärd, det blir en klämdag där också.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s