Livets stig går härs och tvärs….

Glädje och sorg, huller om buller. Ja, det är väl det som är livet förstås. Svårt att hänga med ibland, man fastnar i sorgen, men sen slår glädjen igenom trots allt, och det är väl så det ska vara.

Den stora glädjen idag är att äldsta barnbarnet fått körkort. Raskt marscherat minsann, han fyllde 18 igår! Stort grattis till honom! För mig som mormor är det svårt att förstå att den lilla knatten blivt stor och nu också myndig. Lång och ståtlig, och står stadigt på jorden gör han med storlek 44-45 på fötterna. Nu gäller det att försöka låta bli att oroa sig när han och kompisarna är ute och åker bil också… Jag börjar väl bli gammal som håller på så här!

Helgen har innehållit en hel del musik, folkmusik förstås. I lördags var jag i Rättvik hela dagen på en låtkurs med Ola Bäckström. Igår spelade jag och spelmanslaget på en kryckdragning här i byn. Sen packade vi in oss i en bil och for till mitt andra spelmanslag för att öva tillsammans, så där gick några timmar till. Jättetrevligt och samtidigt jättesorgligt. Motstridigt – javisst! Det är just det som är så svårt. Saknaden efter vår gemensamme vän blev stor och tung i inledningen. Det var svårt att komma igång, det finns så många minnen, fina minnen….

Tårarna brände bakom ögonlocken och det sved i halsen, så blir det stup i kvarten om man inte är på sin vakt och lyckas lura sig själv att det bara är en hemsk dröm, och inte alls något som stämmer med verkligheten. Till slut tar vi oss ändå samman och börjar spela. Vi spelar låtar som vi vet att Du tyckte om, låtar som Du tagit med och lärt oss, och vi pratar om sånt som vi gjort tillsamans med Dig och sånt som Du sagt. Plötsligt känns det bättre, trycket över brösten lättar en aning. Det känns inte bra, men ändå lite bättre. Vi spelar för Din skull för vi vet att Du skulle velat ha det precis så, men Du fattas oss mer än vad ord kan uttrycka. 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s