15 juli 2013

Det verkar bli en blåsig dag idag, vilket kanske gör att det är läge att ta tag i ett av de där semesterprojekten jag har i min planering. Här finns nämligen mängder av kläder i mina gömmor som ska tvättas, torkas och köras iväg till Erikshjälpen eller något liknande ställe. I min egen garderob finns säkerligen en hel del som drabbats av den allt mer vanliga “garderobsfukten” – helt plötsligt har tyget krympt och det är omöjligt att använda. Undrar just hur länge man kan lura sig själv i tanken, tro att man ska kunna ha dem igen. Och nästa fråga – vill jag verkligen ha dem om jag skulle komma i dem igen. Om ett sånt stort under skulle ske vill jag säkert belöna mig med nya fräscha kläder.

Förutom mina egna kläder finns också ett antal säckar med kläder från dödsbon som släpats hem när det varit bråttom att tömma lägenheter efter avlidna gamla släktingar. Dessa kläder är av god kvalitét, och min tanke var att det var synd att bara slänga bort, för det borde finnas några äldre personer som skulle behöva dem. Sen har de liksom växt fast här på “lagret”, och jag har inte riktigt orkat ta tag i projektet att få iväg dem härifrån. Vi får väl se om jag lyckas nu då, åtminstone en liten kasse… Det är i alla fall mer än inget!

Tyvärr verkar det som om förkylningen bestämt sig för att slå till i min kropp. Huvudet känns som om någon pumpat upp det med en cykelpump, så bihålorna är på gång. Jag är täppt i näsan, slemmig i halsen och hostig. Inte alls som jag tänkt mig, men bara att acceptera. Kroppen säger ifrån: det har varit för mycket nu ett tag, du måste låta mig vila lite, annars orkar jag inte”. Mina förkylningar börjar nästan alltid med att ta sångrösten, den liksom klyver sig och får ett eget liv. I det stadiet är jag nu, och det är inte så lyckat med tanke på att kören planerar att ha en intensiv träningshelg den kommande helgen, och vår Värmlandsturné är helgen därpå, så nu gäller det att vara taktiskt om det här ska gå vägen. Men får liksom välja på pest och kolera, övningshelgen är viktig, men sjunger jag nu har jag troligen noll sångröst när det verkligen gäller… Hoppas att det inte är flera i kören som har en jagande förkylning, vi är så få redan från början, så det blir verkligt kännbart om någon försvinner. Nu blir det en intensivkur med echinacea, ingefära och allt vad jag kan hitta på för att hjälpa kroppen på traven.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s