Hallå hallå!

Livet rullar på, nu är vi inne i mars månad. Det går åt rätt håll!

Melodikryssade med kompisarna igår morse, och då kom någon på att vi skulle åka på bio på eftermiddagen. Vi hade redan tidigare haft den idén men inte lyckats få tanke och handling att stämma ihop förrän nu. Hallå hallå av Maria Blom visades, och redan på förhand verkade det lovande. Vi minns ju fortfarande Masjävlar, och att filmen spelats in i Falun gjorde väl också att man var lite extra nyfiken förstås. Sagt och gjort, förväntansfulla for vi dit och bänkade oss. Till att börja med var det väldigt tyst, så när jag och kompisen råkar fnissa till, så hörs det genom hela lokalen, vilket förstås får oss att fnissa ännu mer. Fast det smittade visst av sig, för så småningom kommer även de andra igång. Bara att höra när de pratar är underhållning. Låter dalmål verkligen så där? Nog är det härligt med dialekter! Många skratt senare är filmen slut och vi vänder hemåt.

En allvarlig underton fanns förstås också i filmen, inte bara skratt. Den var bra, absolut, men sorglig också. Just det mest sorgliga ville min fantasi desperat forma om till en betydligt lyckligare handling. Lite lätt tårögd var jag allt när filmen var slut. Fast det skulle jag förstås varit även med den handling jag önskade mig… Det är just därför jag inte vill gå på bio. Jag är så lättrörd. När jag sitter där i den mörka salongen dras jag på något vis in i handlingen, lever mig med och känner alla känslor som om jag själv vore med i filmen. Jag gillar inte att snörvla och snora tillsammans med en hel biosalong, och sen rätt som det är så tänds ljuset och filmen är slut och då sitter man där och blinkar frenetiskt för att försöka återkomma till verkligheten och känner sig dum. Fast ska en film vara riktigt bra då ska den förstås beröra. Den stela, stressade “medel-Svensson” behöver nog få drömma sig bort och både skratta och gråta ibland.

Efter filmen hade jag sån tur att jag blev bortbjuden på mat, och det tackar man väl inte nej till! Jättegod mat och trevligt sällskap avrundade en rätt behaglig dag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s