5 mars 2014

Det blev en trevlig kväll igår, fast efter en lång och slitsam dag på jobbet var kroppen bångstyrig. Det gav inte de bästa förutsättningar till att prestera vackra toner, men man får göra så gott man kan helt enkelt. Att få omges av massor med vacker musik och goda vänner är ett bra recept när kroppen värker, även om jag fick bättra på tillvaron med lite värktabletter också  för att få det att fungera något så när.

Ikväll blir det också musik, fast då ska rösten användas. Förra veckan var det ingen körövning, men  nu gäller det att finslipa formen inför den inspelning som väntar nästa helg. Det känns väl så där… Inte är vi på topp precis, men vi brukar ha förmågan att skärpa till oss när det verkligen gäller, så vi får väl tro att det blir så även denna gång.

Här hemma är det också musik, fast inte fullt så njutbar. Hanhunden är väldigt orolig nu, och använder gärna “sångrösten” till att lufta sina känslor. Förhoppningsvis är tiken snart färdig med löpningen så det lugnar ner sig. Det brukar vara värst de sista dagarna, så jag hoppas det är det snart ska vara över.

Solen fortsätter att lysa med sin frånvaro. Jag väntar förstås på att vårsolen ska vakna till och ge både mig och naturen nya krafter. Nuläget är något slags vacuum på båda fronter, en slags dragkamp mellan ont och gott, sorg och glädje, vinter och vår. Våren kommer, det vet vi. Med den brukar livskraft och glädje följa. Att det goda segrar över det onda får vi väl också tro även om det inte känns så alla gånger.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s