HURRA!

Nyss har jag sträckt armarna högt i skyn och jublat, alldeles för mig själv!

Höet är inne! Årets skörd är bärgad och klar! Vilken lycka! Jag kan knappt tro att det är sant och inte en enda gång har vi blivit osams heller, det tror jag aldrig har hänt förut! Sambon brukar normalt tappa humöret åtskilliga gånger, alltid är det något som krånglar, punktering, mörka moln som tornar upp sig på himmelen, hässjor som blåser omkull eller hässjestänger som går av. Men inte i år – bara ett ynka litet  stopp i maskineriet som avhjälptes så snabbt så man bara nätt och jämnt hann uppfatta en liten antydan till nervdallring och humörstegring hos sambon. Och solen har hela tiden strålat så vänligt och hjälpsamt, inte ett hotande regnmoln så långt ögat har nått.

Gårdagen ägnades till stor del åt hövändning och annat runt omkring höskörden. Någon bloggning blev det inte, för orken räckte inte riktigt till. Mr John, min trogne väpnare och kamrat ställde upp för mig. Jag är så glad att ha honom så att han och jag kan fixa så mycket praktiskt själva, utan annan hjälp. Sen när det blir dags för balningen får vi dock ta in förstärkning, för trots att kvinnor är mästare på att göra flera saker på en gång, så finns det ju gränser.

Idag har precis hela dagen gått åt till att vända i höet och sen under eftermiddagen börja pressa höbalar och slutligen se till att allt hamnat under tak på höskullen. Det är rena bodybuilder-träningen att hålla på med hö. När det ligger uppe på skullen har jag lyft varje knippa åtminstone två gånger och minst en gång till kommer jag att lyfta dem innan det är uppätet, eller minst två kanske man kan säga, för när höet gått in genom munnen kommer det ju ut i andra änden, fast då i något förändrad form och även det får man ju lyfta på med hjälp av dynggrepen. Så visst får man väl lite muskler innan allt är klart.

Och nu är det äntligen klart för i år! Gissa om jag är lycklig! Svettig och lortig, full av bett från insekter och för att uttrycka sig lite diplomatiskt kan man väl säga att hela jag var i stort behov av rengöring, för varenda skrymsle och vrå var fullt med höbôs.  Tittar man på armar och ben kan man tro att jag har samma böjelser som Scheikesekten, revor och rispor överallt och det sved ordentligt när jag duschade kan jag lova. (Hö är faktiskt vasst och hårt, nog måste man vara kär upp över öronen om man skulle vilja tumla om i hölasset med sin vän, det tror jag!) Men, som sagt lycklig är jag nu, när det är klart, fast det svider och värker både här och där. Mina känsliga fiolfingrar är dock helt oförstörda, kan jag lugna en orolig vän. Jag var så klok så jag använde handskar, dock inte så klok så jag hade långbyxor och tröja istället för shorts och bikiniöverdel. Men det är smällar man får ta! Nu kan jag i lugn och ro ägna mig åt betydligt roligare saker, som t ex Ingmarsspelen, Tobakspinnarstämman, Bingsjöstämman, umgås med goda vänner mm. mm. och det ser jag fram emot! och jag kan ju inte låta bli att triumfera lite – herr grålle fick inte vara med i år! rätt åt honom! degraderad till kattkorg!

 

En solskensdag….

Så här i dagens sista skälvande minuter kommer en liten summering av dagen som varit underbar och fylld av solsken, goda vänner och musik. Dessutom är jag en bra bit på väg med höet och det ser bra ut, så jag är optimist. Nu ska inget gå fel, tankens kraft är enorm och så glad och positiv som jag känner mig nu var det väl sjutton om inte allt ska klaffa.  Ingmarsspelsrepetitionen fick idag stå tillbaka för andra uppdrag med fiolen och vi får se hur jag hinner i morgon, för höet ska vändas igen.

Min goda vän Mr John är en trogen klippa som gör allt för att underlätta min tillvaro just nu. Vi lärde ju känna varandra ifjol och fattade tycke för varandra, men har ju inte umgåtts så mycket. Det blev rätt intensivt till att börja med, men sen avtog det hela och vi har nog inte tänkt så  mycket på varandra. Nu har vi tagit upp bekantskapen igen och det känns himla bra. Jag håller mig till Mr John och den där sura, vresiga Herr Grålle får finna sig i att vara ratad av mig, trots att vi känt varandra många år. Lika glad är han säkert för det, för personkemin mellan oss har aldrig riktigt funkat! Hans mest ärorika uppdrag för närvarande är att låta sin kalla järnsits fungera som svalkande underlag för katten Nellie och de tycks ju trivas ihop, så varför inte. Här kan ni se hur de båda herrarna ser ut och läsa om hur vi hade det ifjol, så kanske ni förstår varför jag är lite avogt inställd till Herr G.

https://mormorsblogg.wordpress.com/2008/07/07/en-dag-med-herr-g-och-mr-j/

Nej, nu spränger det i mitt huvud av alla tankar som behöver komma till ro, så nu kryper jag till kojs. Godnatt mina vänner!

Nu är det sommar…..

Solens strålar smeker min kropp med oändlig ömhet, naturen klär sig i sina vackraste kläder, kan det just vara vackrare än det är nu? Sommar Jag njuter av livet och alla möjligheter omkring mig. Tänk att man får ha det så här bra!

 

Älskar, älskar inte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

  

 

Och så är det lördag och melodikrysset!
Härligt! Vackert

Trots att jag kom in lite sent i kryssandet idag, hade lite annat viktigt att göra först, så var det inga problem att hinna ikapp herr Eldeman. Här kommer min lösning, som vanligt med reservationer för ev. felaktigheter. Förslag till lösning på melodikrysset vecka 26:

V1 Gyllene, L1 Gärdestad, L2 Las Vegas, L3 Ernman, L4 Evert, V5 Tider, L5 Ted, V6 Rosen, V7 En, V8 Är, L8 Ärliga, V9 Elefanter, V10 Lin, V11 Tea, L12 Helena, V13 Min, V14 Som, V15 Du, V16 Malena

I sin fulla längdVajande plymer

Lycka till! Nu går jag ut och njuter av solen igen!

Allt kan inte köpas för pengar….

Hörde på radion i morse att Michael Jackson avled igår kväll i sitt hem, 50 år gammal. Vi var ju nästan jämnåriga och jag kommer ihåg Jackson five från min barndom, någonstans i gömmorna finns nog några skivor också om jag minns rätt. Jackson five och The Osmonds hörde ju till mina idoler på den tiden. Klart att man var lite avundsjuk och drömde om att själv få stå på scenen och uppträda. Det får jag ju göra emellanåt, men på en helt annan nivå och det passar mig fint. Rampljuset lockar inte nämnvärt nu för tiden, det finns betydligt viktigare saker. Och att inte karriär och pengar automatiskt ger lycka och välgång är ju just Michael Jackson ett bra exempel på. Allt kan inte köpas för pengar minsann. Och inte en enda krona fick han med sig till “andra sidan” heller. Många spekulationer om hans liv och leverne har vi också fått ta del av under årens lopp. Klart är i alla fall att han var en duktig musiker och att hans stämma nu tystnat för tid och evighet. Jag har lånat bilden av den unge Michael här ovan från följande artikel där ni kan läsa lite mera om Michael Jackson: http://www.dn.se/nyheter/varlden/michael-jackson-dod-1.898930

Storstädning både här och där…

Ytterligare en varm dag till ända. Man är inte så sugen på att göra något direkt, det är nog att ”bara vara” rätt upp och ner. Mitt stora projekt idag blev att fara till soptippen och slänga en hel del bråte. Det var riktigt skönt, nästan som att jag städade på insidan av mig själv också och det kändes som om det  behövdes lite extra idag. Man brukar ju tala om att man vaknar ”på fel sida” ibland. Jag somnade ”på fel sida” igår och det hängde liksom kvar ett bra tag idag också. Såna dagar är det skönt med goda vänner som muntrar upp en lite extra, man kan behöva en stadig axel att luta sig emot ibland. Min inre och yttre storstädning får fortsätta en annan dag, det kan behövas. Man vet aldrig vilka fynd man gör när man börjar röja i all gammal bråte!

Nu är det hög tid att köra igång med höskörden och så börjar repetitionerna inför Ingmarsspelen, så nu kör det ihop sig. Det vackra vädret ser i alla fall ut att stå sig ytterligare ett tag, så jag hoppas ha tur i år också.

Peace and love…

Idag har jag varit till Borlänge en sväng. Där var det festivalstämning vart man såg och betydligt mera liv och rörelse än det brukar vara. Varmt var det också. För min del blev det inte så mycket shoppat och de affärer jag tänkte besöka hade konstiga öppettider, men en stor strut glass och biblioteksbesök hjälpte mig att fördriva tiden tills ”mina” affärer öppnade och jag fick mina ärenden uträttade. Hittade en ny thairestaurang som jag prövade idag. Inte så stort utbud, men maten var helt ok, så säkert blir det flera besök.

I mitt kök står radion på och skvalar och just nu hör jag en kvinna som ringer in till Karlavagnen och är upprörd över just Peace and love-festivalens ”biverkningar”. Ungdomar som är berusade och beter sig illa, nedskräpning, halva stan avstängd och man måste lösa entre för att komma in, mm mm. Man kan höra på hennes röst att hon är rätt upprörd. Säkert är det så att det finns många fördelar och minst lika många nackdelar med själva festivalen och det är svårt att vara alla till lags. Själv har jag inte besökt själva festivalen och har inte satt mig in i turerna runt omkring, så jag har svårt att ha någon riktig åsikt om det hela. Var i alla fall inte speciellt ledsen att lämna stan bakom mig och återvända till hemmets lugna vrå.

Vägen hem gick via växthuset i Djurås, där har de väldigt fina plantor. Det blev lite smått och gott och hemma fanns en del annat som bara väntade på att få komma i blomlådorna. Har äntligen fått ”tummen ur” och fått alla blommor planterade.

Nu ringer ytterligare en kvinna från Borlänge, hon håller inte alls med kvinna 1 som var kritisk till Peace and love, utan lovordar hela evenemanget. Ja, så är det ju för det mesta, man kan ha helt olik åsikter om samma sak, men får försöka samsas ändå.

Nu har det blivit läggdags igen. Godnatt!

Musik ska fyllas utav glädje….

Idag har jag haft en härlig dag och nu sitter jag här med en “kupp” varm choklad och “e håla ustgås”, det får bli mitt värdiga slut på den här fina dagen. Är så trött så jag har svårt att formulera mina tankar, så därför blir det inte många ord idag.

Har tillbringat större delen av dagen tillsammans med en spelkompis. Han var gräsänkling så det passade ju bra att jag kom just nu. Jag brukar allt var dit annars också och kommer bra överens med hans sambo, men tiden går så fort när vi kommer igång och nu spelade det ju ingen som helst roll att timmarna gick. Jag hade laddat fiolväskan med lite noter och så hade jag lagat till en av mina specialare,  “Älgskav”, som vi kunde värma i micron efter några timmars spel. Det satt inte i vägen och kompisen tyckte det var gott. Nu har vi lovat varandra att se till så vi träffas mera regelbundet, får se om vi lyckas den här gången. Det har vi sagt förut!

Men godnatt nu alla vänner, dags att sova!

Isterbandet….

Så är då midsommar över för den här gången. Det är många år sen jag firat så rejält och riktigt roligt har jag haft, annorlunda, men roligt. Och flera nya bekantskaper har jag fått också, det är trevligt. Gårdagen utnyttjades intill sista minuten spelandes. Hur man lyckas spela i nästan sex timmar, i stor sett utan paus, utan att märka att tiden går, det är för mig en gåta, men så blev det. När man sen ser på klockan och upptäcker hur mycket den är, blir man helt plötsligt tvärtrött.

Idag har det varit lite halvsegt, men den här dagen försvann ändå i ett huj den med. Roligast idag var förstås besöket på vårt missionshus där bröderna Lidström tillsammans med sitt band Isterbandet underhöll oss. Isterbandet1 Här kan ni se vad jag skrev i fjol när jag sett och hört dem Glädje och spirande livskraft…och det stämmer lika bra även i år. Man blir så glad och samtidigt rörd av de här grabbarna. Helt underbara är de! Förhoppningsvis kommer de ut med en cd snart, men även om jag naturligtvis kommer att införskaffa den, så vill jag ju väldigt gärna att de kommer och besöker oss igen. Det är lika mycket att se dem och deras livsglädje som att höra dem som gör att man blir så glad.

Midsommarkryss

Ja, så var det dag igen. Nu är jag åter tillbaka i den strömförsedda tillvaro jag oftast befinner mig i. Midsommaraftonskväll avnjöts upp i stugan tillsammans med goda vänner och vi höll igång till fram på småtimmarna, så vi har gjort det rejält i år. Nästan som i gamla goda tider. Så värst mycket sömn har det inte blivit, men det får vi väl ta igen sen, vem sjutton har tid att sova när det är så skönt och vackert. Jag skulle gärna stannat i stugan och bara njutit av tystheten och lugnet, men plikten kallar. Ska straxt iväg och spela upp ytterligare en majstång och innan dess har jag lovat att skjutsa en kompis till tåget.

Idag är det alltså midsommardag, men också lördag och lördag = melodikrysset, det har ni väl lärt er vid det här laget. Två av tre i krysstrojkan fanns på plats uppe i stugan, den tredje var lite däven efter gårdagens förlustelser och valde att stanna i hemmets lugna vrå. Men vi inledde en ny tradition idag, att alla våra kvarsovna kompisar skulle vara med och kryssa. Frukost med melodikryss serverades således ur en batteridriven radio. Kompisarna förstod väl att det inte var någon större idé att protestera, så de fann sig tåligt i mina påhitt. Om de sen hakar på nästa år igen, det återstår att se, men jag tycker definitivt att vi ska göra det till en ny tradition. Med gemensam ansträngning lyckades vi att plita ihop en lösning på melodikrysset även denna vecka. Så här fick vi till det med krysset v. 25:

L1 Clapton, L2 Adress, L3 Brolle, L4 Mary, L5 Den, V6 Läderlappen, V7 Presley, L8 Gessle, V9 En, V10 Oss, V11 Elvis, L12 Lena, L13 Åse, V14 Sal, V15 Rosenhill, L16 Owe

 

Lycka till!